Zeemaal
-
do 24 apr19:00Den Douwe, Strombeek
Ongenummerd Basis € 35,00 -26 jaar € 35,00 Lerarenkaart € 35,00 -
vr 25 apr19:00Den Douwe, Strombeek
Ongenummerd Basis € 35,00 -26 jaar € 35,00 Lerarenkaart € 35,00 -
za 26 apr19:00Den Douwe, Strombeek
Ongenummerd Basis € 35,00 -26 jaar € 35,00
Pers
"Ontwapenend, maar allesbehalve naïef. Genereus, maar vanuit een groot zelfbewustzijn. Vol, maar nergens overdadig. ZEEMAAL boort een nieuwe wereld aan."
- Juryrapport Het TheaterFestival - 29/05/2023
"Hoe moeten we ons verhouden tot de veranderingen in ons klimaat? Sien Vanmaele doet met ZEEMAAL een weergaloze voorzet in een poging tot antwoorden hierop."
- Juryrapport Het Nederlands Theaterfestival - 18/05/2023
Zo zout heb je het nog nooit gegeten: ‘Zeemaal’ is zinnenprikkelend tafeltheater
"Iedere voorstelling vormt, net als Zeemaal, een versmelting van diner en theater. Want bij Laika geloven ze heilig in het zogeheten begrip ‘convivialiteit’, volgens het woordenboek een ‘in een groep of gezelschap heersende sfeer van feestelijke saamhorigheid en joie de vivre’."
- de Volkskrant (Annette Embrechts) - 24/08/2022
Smakelijk! Tijdens ‘Zeemaal’ leer je koken met zeegroenten en oerwater
"Het hoofdgerecht, het zeemaal uit de titel, is als een toetje na anderhalf uur meegenomen te zijn in de onderwaterwereld van Vanmaele. En dat smaakt best naar meer."
- BN De Stem (Martijn Schraven) - 18/08/2022
Koken tegen het einde van de wereld
"Anders eten is anders leven, met die hoopgevende boodschap ga je naar huis. Een tripje naar de zee zal nooit meer hetzelfde zijn."
- De Standaard (Charlotte De Somviele, Gilles Michiels) - 08/07/2022
Theatermaakster Sien Vanmaele serveert zeewier met brownie, en klimaatangst
"Laika's jarenlange ervaring met culinair theater boost de taal van Vanmaele, op visueel én op inhoudelijk vlak."
- Knack Focus (Els Van Steenberghe ) - 05/07/2022
"Theatermaakster Sien Vanmaele probeert de wereld te redden door te koken"
- ATV (Eline Vandenbroucke) - 29/06/2022
Actrice Sien Vanmaele laat toeschouwers koken bij Zomer Van Antwerpen: “Zoute smaak van zeewier is verbazend lekker”
"In Azië wordt er al eeuwen gekookt met zeewier. Europeanen hebben die gewoonte niet. Daarom wilde ik in ZEEMAAL zeewier en zilte planten verwerken in gerechten uit de westerse keuken. Door het publiek er in een aangepast decor mee te laten koken kunnen ze de producten ook ten volle voelen, ruiken en proeven."
- Gazet Van Antwerpen (Ilse Dewever) - 11/06/2022
Koken voor een betere wereld
"Haar onderzoek heeft Vanmaele alvast een stuk optimistischer gemaakt over de toekomst van onze planeet. “Ik heb met zoveel inspirerende mensen gepraat, zoveel mogelijke oplossingen gezien. We kunnen vanuit onze keuken wel degelijk de wereld redden. De kansen liggen er. We moeten ze alleen durven te grijpen." - De Morgen (Pieter Dumon) - 22/04/2022
Credits
tekst en spel Sien Vanmaele
zintuiglijk concept Peter De Bie en Sien Vanmaele
muziek Jason Dousselaere
scenografie Studio Kuurjeus, Peter De Bie
eindregie Jo Roets
kostuum Manuela Lauwers
dramaturgie Mieke Versyp
keuken Sara Sampelayo, Jean-Philippe Poncin, Annelotte Van Aarst
lichtontwerp Thomas Stevens
techniek en productie Anton Van Haver, Rik Van Gysegem, Tom Van den Brande, Robin Angst, Dag Jennes en Pieter Smet
coproductie Theaterproductiehuis Zeelandia/Zeeland Nazomerfestival, de Brakke Grond, Le Channel, scène nationale de Calais, Perpodium
Link naar de website van het gezelschap: www.laika.be
Als Westrandabonnee kan je deze voorstelling ook aan abotarief aankopen via het onthaal van CCStrombeek.
Bij de buren
CC Strombeek, Gemeenteplein 1, 1853 Grimbergen - ccstrombeek.be
Bereken je route op Google Maps