Firebrand

Karim Aïnouz
Dinsdagfilm
di 26 nov 20:30 - 22:31
di 26 nov
20:30 - 22:31
  • di 26 nov
    20:30 - 22:31
    Westrand - theaterzaal (stoelkeuze)

In het met bloed doordrenkte Tudor-Engeland stemt Katherine Parr er met tegenzin mee in om de zesde vrouw te worden van de tirannieke koning Hendrik VIII. Maar haar leven wordt geen sprookje. 

Firebrand biedt een hedendaagse en feministische blik op de paleis-intriges van het Tudor-tijdperk en de laatste jaren van de beruchte koning Hendrik VIII. Regisseur Karim Aïnouz (‘The Invisible Life of Euridice Gusmao’) brengt samen met acteurs Alicia Vikander (‘The Green Knight', ’Tomb Raider’, ’The Danish Girl’) en Jude Law (‘The New Pope’, ‘Sherlock Holmes’, ’The Nest') deze beklemmende geschiedenis opnieuw tot leven.

Synopsis

Als zesde vrouw van de katholieke Britse vorst Hendrik VIII (Jude Law) probeert de protestantse Catharine Parr (Alicia Vikander) invloed uit te oefenen op haar echtgenoot, en daarmee op de rest van het koninkrijk. Wanneer de zieke en paranoïde Hendrik terugkeert van het slagveld, raakt hij zijn grip op de werkelijkheid steeds verder kwijt en richt zijn woede op (protestantse) radicalen. Als hij zelfs Catharine's jeugdvriendin Anne Askew laat executeren, vecht ze vol angst voor haar huwelijk, en tegelijkertijd voor haar eigen leven. 

Firebrand

Al gedacht aan een voordelige 10-beurtenkaart? 

De makkelijkste manier om van de dinsdagfilm te genieten, doe je met de filmkaart! Een 10-beurtenkaart die je deelt met wie je wil. Je betaalt €60 voor 10 filmbeurten. Of je 10 keer alleen komt, of één keer met 9 vrienden, laten we aan jou over.

Bestel een filmkaart

Credits

Regie Karim Aïnouz
Scenario Henrietta en Jessica Ashworth
Cast Alicia Vikander, Jude Law, Eddie Marsan, Sam Riley, Erin Doherty

Kostuumdrama/geschiedenis - 2024 - Verenigd Koninkrijk - 161 min./2u41 - Engels gesproken - tweetalig ondertiteld NL/FR - kijkwijzer 16+