This is my moment (over Biniam Girmay)

Jonathan de Jong
Dinsdagfilm i.s.m. Team Sport
di 17 sep 20:30 - 22:16
di 17 sep
20:30 - 22:16
  • di 17 sep
    20:30 - 22:16
    Westrand - theaterzaal (stoelkeuze)

Een bijzonder portret, gefilmd over zes jaar, van een toptalent dat gestaag opklimt in de internationale ranglijst. 

Voor zijn nieuwe film This Is My Moment volgde Lieven Corthouts 6 jaar lang Biniam ‘Bini’ Girmay, van toen hij nog lokale races reed in Eritrea tot hij als eerste Afrikaanse wielrenner Gent-Wevelgem won. 

 

Synopsis

Biniam Girmay, een 17-jarige veelbelovende wielrenner uit het Afrikaanse land Eritrea, droomt ervan om de Tour de France te rijden. Sinds 1903 hebben meer dan 10.000 wielrenners meegedaan, maar slechts zes van hen waren zwart. Zal Biniam nummer zeven worden? 

Zes jaar volgen we zijn evoluerende prestaties, eerst tijdens de grote Afrikaanse rondes, daarna in een Europees profteam. Maar Europa maakt geen haast om Eritreeërs een visum te geven. Wanneer hij in Eritrea trouwt en vader wordt, eist de afstand van 6.000 kilometer zijn tol.

Ondertussen klimt Biniam op de internationale ranglijst. Als hij op 21-jarige leeftijd Gent-Wevelgem wint, bewijst hij dat Afrikaanse renners kunnen winnen en wordt hij van de ene op de andere dag een wielerheld. Zal Biniam Girmay het wielrennen voor altijd veranderen?

Lieven Corthouts

Filmmaker Lieven Corthouts stond reeds in 2008 op het documentairefestival DOCVILLE met zijn film My Future. Nadien volgden nog bekroonde documentaires als Little Heaven en The Invisible City: Kakuma. Corthouts volgt in zijn nieuwste film vermaard wielrenner Biniam Grimay vanaf het prille begin van diens carrière.

Maand van de sportclub

Elk jaar organiseert Sport Vlaanderen de Maand van de Sportclub. Tijdens deze maand willen we sportclubs in de kijker plaatsen en ervoor zorgen dat inwoners de weg naar de sportclub vinden. 

Ook Dilbeekse sportclubs nodigen in september iedereen uit om kennis te maken met de sporttak en de sportclub. Dit doen ze door een reguliere clubtraining open te stellen voor niet-leden, een kennismakingsevent te organiseren of hun club in de kijker te plaatsen op sociale media. Clubs bepalen helemaal zelf op welke manier ze deelnemen aan deze campagne.  

Binnenkort vermelden we hier hoe leden van Dilbeekse sportclubs voordelig naar deze dinsdagfilm komen. 

#sportersbelevenmeer

 

Al gedacht aan een voordelige 10-beurtenkaart? 

De makkelijkste manier om van de dinsdagfilm te genieten, doe je met de filmkaart! Een 10-beurtenkaart die je deelt met wie je wil. Je betaalt €60 voor 10 filmbeurten. Of je 10 keer alleen komt, of één keer met 9 vrienden, laten we aan jou over.

Bestel een filmkaart

Credits

Regie Jonathan de Jong
Cast Biniam Girmay en zijn ploeg, zijn trainer, zijn familie 

Documentaire / Sport  - 2024 - België - 106 min./1u46 - Frans en Engels gesproken - tweetalig ondertiteld NL/FR - kijkwijzer AL

In samenwerking met Team Sport Dilbeek, Mooov, Bahamontes, Canvas en wielerploeg Intermarché-Wanty.
Meer info: www.thisismymomentdocumentary.com