Keke Keukelaar

Auteurslezing

Stefan Hertmans
i.s.m. Masereelfonds Dilbeek
wo 19 mrt 20:00 - 21:30
wo 19 mrt
20:00 - 21:30
  • wo 19 mrt
    20:00 - 21:30
    Bibliotheek Dilbeek, Dilbeek

De romans De Bekeerlinge, Oorlog en Terpentijn hebben hem voor altijd op de kaart gezet, maar tijdens deze lezing stelt auteur Stefan Hertmans zijn laatste boek Dius voor. 

Stefan Hertmans is auteur van een literair en essayistisch oeuvre (poëzie, roman, essay, theatertekst, kortverhaal) dat hem in binnen- en buitenland bekendmaakt. Alhoewel hij vooral bekend werd bij het grote publiek met ‘Oorlog en terpentijn’ uit 2013 en ‘De bekeerlinge’ uit 2016 is hij al literair actief sinds begin jaren ’80. ‘Naar Merelbeke’ uit 1994 zette hem voor het eerst op de kaart. Maar hij is als auteur veel meer dan een romanschrijver, zijn literair en essayistisch oeuvre omvat immers poëzie, romans, essays, theaterteksten en kortverhalen, waarmee hij intussen in binnen- en buitenland bekend is.

In oktober 2024 verschijnt zijn nieuwe roman DIUS. Met Dius vertelt Stefan Hertmans het onweerstaanbare levensverhaal van een onmodieuze kunstenaarsziel in een aangrijpende roman over vriendschap, liefde en kwetsbaarheid. Wat gaat het diepst: vriendschapsverdriet of liefdesverdriet?

Onder andere daarover gaat Anna Luyten met hem in gesprek. 

i.s.m. Masereelfonds Dilbeek

Boek Dius
De Bezige Bij