Filip Van Roe

Furore

Junior Ballet Antwerpen
Tip uit de regio
za 29 mrt 20:15 - 22:00
za 29 mrt
20:15 - 22:00
  • za 29 mrt
    20:15 - 22:00
    CC de Meent Alsemberg
    CC De Meent

Een wervelende mix van dansstijlen worden op een krachtdadige manier samengebracht en maken FURORE op het podium.

 

Een wervelende mix van dansstijlen worden op een krachtdadige manier gebracht door deze jonge groep internationale talenten van het Junior Ballet Antwerp. FURORE is een gloednieuwe voorstelling waarin techniek, dynamiek en emotie de rode draad vormen doorheen drie werken, waaronder het spectaculaire YU van choreografe Altea Nuñez. Hiermee maakte ze recent FURORE in Genève tijdens ‘Danse en L’île’, het Internationale Dance Festival voor Junior Companies.

 

OPGEPAST: in onze seizoensgids staat een foute datum 

 

Junior Ballet Antwerp


Opgericht door Alain Honorez en Irma Swijnen in 2019  en mede onder leiding van balletmeester/choreografe Altea Nuñez en Brits dansmaker David Dawson die het artistiek peterschap aanvaardde, profileert Junior Ballet Antwerp zich als een professioneel training programma in de vorm van een ‘junior company’. Voortbouwend op de baanbrekende nalatenschap van Jeanne Brabants, wil JBA als onafhankelijke organisatie wendbaar blijven en zowel klassieke als hedendaagse danstechnieken aanbieden aan haar dansers en het publiek. Daarbij speelt het in op de beschikbaarheid van choreografen en opportuniteiten die zich voordoen, zonder rekening te moeten houden met de gangbare procedures binnen een onderwijsstructuur of een lange-termijn strategie van een gevestigde danscompagnie.

JBA richt zich tot jong getalenteerde dansers tussen 17 en 21 jaar die na een doorgedreven training en opleiding zich een zeer sterke ballettechniek hebben eigen gemaakt en nu een carrière als professionele danser nastreven. Voorop staat de begeleiding van jonge mensen in het overbruggen van hun opleiding naar een dansgezelschap. Over een periode van twee jaar nemen deze artiesten van de toekomst deel aan exclusieve workshops, geleid door gerenommeerde coaches en dansexperten. Choreografieën die speciaal voor hen op punt zijn gezet door zowel internationaal bekende als jonge opkomende choreografen, reiken hen de nodige podiumervaring aan. Daarnaast worden zij door het team begeleid bij de invulling van hun professionele ambitie. De focus ligt op de verdere ontwikkeling van hun artistieke en technische capaciteiten met het doel optimaal voorbereid de arena van de veeleisende danswereld te betreden.

Credits

Dansers - Junior Ballet Antwerp

Locatie

CC De Meent, Gemeenveldstraat 34, 1652 Alsemberg, www.demeent.be 
Bereken je route op Google Maps